Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bodzaszörp télire

default user icon
15 4.8/5

Hozzávalók

  • 20-30 db bodzavirág
  • 4 kg kristálycukor
  • 6 l víz
  • 5 db citrom
  • 10 dkg citromsav
  • 1 tk natrium benzoát

Elkészítés

Megjegyzés

A receptet több éve találtam valahol a neten (azóta is kerestem, de már nincs fenn ebben a variációban). Hozzáteszem, hogy a lányom a Hiltonban szakács, vitt be belőle, és ott is elkérték a receptet.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Nikolett870323 2 évvel ezelőtt
Sziasztok!Kb mennyi szörp jön ki a receptből?:D Köszönöm :D Holnap akarom csinálni :D
Heribet 3 évvel ezelőtt
Köszönöm ezt a receptet, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Elkészítettem levendulával és mentával is. Tökéletes! Üdvözlettel!
Lekvarmester 4 évvel ezelőtt
A mentával való ízesítés még még finomabb, és folyamatosan lehet készíteni. Én már vagy a harmadik adagot itattam meg, ezt viszem társaságba is. Mentalevélből 2-3 maroknyit teszek bele. A leveleket a szártól ollóval szabadítom meg, utána megmosom, lecsepegtetem. Ja, a citromsavat kertészboltba veszem. Ott egy kiló kb. 900 Ft. A bolti kiszerelésben 10 dkg 200-230 Ft.
pali87 4 évvel ezelőtt
Én beletettem a recept szerinti mennyiséget a citromsavból és lehet hogy soknak tűnik, de nekem még így is egy picit édes volt a szörp. A családom nagyon megszerette, rájöttek hogy hideg sörrel felöntve igazi frissítő italt kapnak :) Nekem az lenne a kérdésem hogy mentával is ugyanígy működne a recept? Ugyanis a bodza már elvirágzott, a szörp pedig már a végét járja, kellene valami alternatíva. Előre is köszi!
kezmves74 4 évvel ezelőtt
Én is rászeretnék kérdezni a citromsav mennyiségére, mert nekem is soknak tűnik.Előre is köszönöm!
btibi69 4 évvel ezelőtt
estike0801 köszönöm a segítséged! Akkor én hagyom a hűtőben, feltételezem hűvösebb a spájzod mint az én lakásom. Még egyszer köszönöm!
estike0801 4 évvel ezelőtt
btibi69 én is ezt a receptet csinálom már régen , csak a spajzba teszem ki, időnként megkavarom. Nagyon finom .
btibi69 4 évvel ezelőtt
Most készíteném el a szörpöt, viszont az lenne a kérdésem, hogy hol is kell érlelni, napon, vagy csak melegben, vagy a hűtőben?
skovacse 4 évvel ezelőtt
Kicsit soknak találom a citromsavat. Nem gramm ez a mennyiség dkg kicsit sok lenne, nem?
kicsimadar 4 évvel ezelőtt
Most készítettem el ezt a fajta szörpöt, hát mondhatom, hogy isteni finom lett!! Jelenleg már készül a második \"eresztés\" - persze a mennyiséget megduplázva - és azon hezitálok, vajon tegyek-e bele akácvirágot....ez a recept elmentve a kedvencek közé! Nagyon köszönöm :)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes