Keress receptre vagy hozzávalóra

Bodzaszörp

default user icon
4.7/5

Hozzávalók

  • 5 l víz
  • 10-12 db tenyérnyi bodzavirág
  • 1,5 db citrom
  • 2 kg cukor
  • 5 dkg citromsav
  • 1 tk szalicil (csapott)

Elkészítés

    1. Egy nagy fazékba öntjük a vizet, és beletesszük a megmosott és felkarikázott citromot és megmosott bodzavirágokat szárukkal fölfelé. Letakarjuk, és 24 órát állni hagyjuk.
    2. Másnap kivesszük a virágokat és a citromkarikákat, a citrom levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a citromsavat, a cukrot és a szalicilt, és további 24 órát állni hagyjuk, majd nagyon tisztára mosott üvegekbe töltjük.

Megjegyzés

Egész télen eláll, és szép világos, aranyosan áttetsző szörp lesz belőle. Cukrozott szélű, hosszú poharat érdemel, no meg jófajta szódavizet, és pár darab jégkockát is elvisel... Citromkarikával és citromfűlevéllel díszítem.

Tipp: ha még szedünk hozzá 3-4 fürt akácvirágot is, egészen mennyei italt kapunk!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin