Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzaszörp házilag

60 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzaszörp elkészítéséhez nagyobb fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Közben a lehetőleg frissen szedett bodzavirágokat hideg vízzel alaposan leöblítjük.
  3. Egy tisztára mosott 5 literes befőttes üvegbe beletesszük a cukrot, rá a leöblített és lecsöpögtetett bodzavirágokat, a citromot felkarikázva, végül  citromsavat és az ecetet. Felöntjük a kihűlt vízzel, jól összekeverjük, és fóliával lefedjük.
  4. A bodzaszörpöt hűvös helyen 5 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkevergetjük. Az 5. nap elteltével leszűrjük, majd alaposan kimosott és jól záródó csavaros üvegekbe töltjük.
  5. A felbontott szörpöt hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés

Nálunk az egész család nagyon kedveli, persze főleg az unokák, de én is jóízűen fogyasztom, a nagy melegekben igazán hűsítő ital. Mi most öt nagy üvegnyit készítettünk belőle. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss