Keress receptre vagy hozzávalóra

Bodzaszörp házilag II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12-15 db tenyérnyi bodzavirág
  • 2 kg cukor /1-1 kg fehér és barna cukor/
  • 6 l víz
  • 1,5 dkg citromsav
  • 1,5 dkg borkősav
  • szalicil
  • 2-3 db citrom

Elkészítés

    Elkészítés: A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, leszárítjuk, majd a vastagabb szárait levágjuk.

    A 2 kg cukrot 6 liter vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, elkeverjük a borkősavval, a citromsavval és a szeletelt citrommal. A szirupot ráöntjük a bodzavirágokra, majd 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, időnként megkeverjük.

    Leszűrjük, belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt. A szörpöt üvegekbe töltjük, lekötve, hűvös helyen tároljuk a fogyasztásig. Lehűtve és hígítva üdítőitalként fogyaszthatjuk. Töményen teába, sütemények ízesítésére is felhasználhatjuk. Bodzabólé alapját is képezheti.

Megjegyzés

Nagyon egészséges, ha van kertünk, feltétlenül ültessünk bodzát, vagy megbízható helyről és ne az útmenti bokrokról szerezzük be. A szárított virágokból bármikor készíthetünk üdítőitalt vagy teát.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin