A bodzavirágokat vízbe mártogatva megmossuk és leszárítjuk. A mézet csavaros tetejű üvegbe töltjük, beletesszük a leszárazott bodzavirágokat, a megmosott és karikára vágott citromszeleteket, és a citromfűleveleket.
Az üvegre csavarjuk a tetejét, és minimum 2 napig félretesszük. Ezután kivesszük a mézből a bodzát, a citromot és a citromfüvet, és rögtön fogyaszthatjuk. Ha hoszabb ideig érleljük, még finomabb.
A bodza a természet egyik egészségmegőrző-javító ajándéka, pl. antioxidáns, antibiotikumos hatását régóta ismerjük. Teaként is alkalmazhatjuk friss vagy szárított virágait. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!