Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzapárna eperrel és fagylalttal

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bodzavirágtányérokról lehuzgáljuk a virágokat. A tiszta virág térfogata legyen nagyjából fél liter. Egy mély tálba öntjük a tejet, belekeverjük a tojássárgákat és némi lisztet. Belekeverjük a virágokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a virágos masszához. Belereszeljük a citromhéjat. Kevés bodzaszörppel vagy cukorral édesítjük, és még annyi lisztet adunk hozzá, amivel a massza könnyű, habos, egyenletes állagot kap. Kis lángon tenyérnyi, vaskos lepénykéket sütünk palacsintasütőben. A cukortól könnyen barnul, óvatosan kell vele bánni. Megvárjuk, amíg a tészta langyosra hűl, hogy jól érződjék a bodza zamata. Friss eperrel és vaníliafagyival tálaljuk.

Megjegyzés

Álltam a fává terebélyesedett bodzabokrunk előtt, és ezt ötlöttem ki. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss