Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bodzalekvár

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg érett, teljesen fekete bodzabogyó
  • 80 dkg cukor
  • 2 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A cukrot a vízzel sziruppá főzzük. Belekeverjük a bodzát, és sűrűre főzzük. Kis üvegekbe rakjuk, lekötjük, és szárazgőzbe tesszük.

Megjegyzés

A bodza köztudottan gyógynövény. A lekvárt használhatjuk:
- meghűlésre, köhögés csillapítására
- enyhe hashajtónak
- vértisztító, lázcsillapító, vizelethajtó.
Emellett nagyon-nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sylszilvi
Nekünk semmi bajunk a magoktól. Én is tettem bele almát is ,és fekete szedret is. Aprítóval pépesítettem, befőzőcukrot használtam. Nagyon fincsi ám :)
zsunci
Vigyazat, en ugy tudom, hogy amagokat ki kell belole szedni /paszirozni / mert az mérgezo , ha ledaralod az is belemegy.Nezz utanna mielott a magokat bennehagyod.
imolania
En is csianltam bodza bogyo lekvart a tavaly. A szemek egyben maradtak a fozes utan is, igy sutibe hasznalni nem lehet mert kulon a leve, kulon a bogyo. Az iden gondoltam lefogom orolni a husorlon. Csinaltam keverve almaval es szederrel is. Jo illatos lekvar lesz belole.

Hasonló Receptek

Magazin