Keress receptre vagy hozzávalóra

Bodzalekvár almával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3-4 kisebb üveghez:
  • 50 dkg bodzabogyó (fekete, jó érett)
  • 50 dkg édes alma
  • 2 db citrom
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag dzsemesítő
  • 1 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: A bodzaszemeket egy villa segítségével húzzuk le a száráról, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután a víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedjük le, és dobjuk ki a szemétbe.

    A megmosott és alaposan lecsepegtetett bodzát tegyük egy edénybe, majd nyomjuk rá a citromok levét, és öntsük rá a vizet. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és keverjük össze.

    Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük hozzá a bodzás-cukros keverékhez, és keverjük alaposan össze.

    Ezután tegyük fel a tűzre, majd néha megkeverve főzzük addig, míg a bodzaszemek összeesnek (én kb. 20 percig főztem).

    Amikor a bodza és az alma is teljesen puhára főtt, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt. Ezután jó alaposan keverjük össze, majd töltsük bele az üvegekbe, majd légmentesen zárjuk le. Pár percre állítsuk fejtetőre, majd fordítsuk vissza, és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen kihűlni.

Megjegyzés

Ízlés szerint le is turmixolhatjuk, és hogy a magok ne kerüljenek bele a dzsembe, szűrőn át is passzírozhatjuk.

Fogyaszthatjuk kenyérre, péksüteményre kenve, vagy éppen süteményekhez is.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ilcsii 2 évvel ezelőtt
Nem tudtam elképzelni az ízét.......megcsináltam (kezdőként) hihetetlenül finom lett. Holnap csinálok még egy adaggal, viszont azt már mag nélkül :D Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin