Elkészítés: 1 tojást felverek a tejjel, hozzáadom a cukrot, az őrölt fahéjat és a szarvasgombás tokaji aszú zselét, valamint a bodzavirág szárairól kézzel leválasztott apró virágszirmokat. Belereszelem 1 citrom haját, és pár csepp citromlevet is csepegtetek bele, kézi habverővel csomómentesre, habosra keverem. Annyi lisztet keverek hozzá, amennyit felvesz, palacsintatésztához hasonló masszát kell kapjak.
A palacsintasütőt olajjal kikenem, és a palacsintához hasonlóan, de picit vastagabbra sütöm meg.
Saját magában is fogyasztható, de adhatunk hozzá vaníliás, mazsolás krémtúrót, vagy valamilyen finom lekvárt, esetleg pudingot is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre