Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzabogyószörp

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott biocitrom héját zöldséghámozóval vékonyan levágjuk. A leöblített bodzafürtökről a bogyókat villával lehúzzuk egy fazékba. Hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, felöntjük 7,5 dl vízzel, majd felforraljuk és fedő alatt főzzük kb. 10 percig, amíg minden bogyó szétreped.
  2. Egy üres fazékra helyezett nagy szűrőt kibélelünk gézzel, függönyanyaggal vagy kávéfilterrel. Beleöntjük a főzetet, hagyjuk lecsepegni kb. 30 perc alatt, majd a szűrőn maradt masszát kanállal finoman kinyomkodjuk.
  3. A felfogott levet felforraljuk, és azonnal a forró vízzel kiöblített, előzőleg sterilizált csatos üvegekbe töltjük. A légmentesen lezárt üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, végül visszafordítva hagyjuk kihűlni. (Így nincs szükség tartósítószerre, sem dunsztolásra.)

Bodzaszirup italnak >>>  

Receptek bodzabogyóval >>>  

Ezek is érdekelhetnek