Keress receptre vagy hozzávalóra

Bodza ivólé

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • citromlé
 • (nád)cukor
 • 1 db citrom felkarikázva
 • kb. 4 liter víz, 8-10 bodzavirág

Elkészítés

  Elkészítés:
  1.) Intenzív ízű limonádét készítünk. Szándékosan nem írok cukor és citrom mennyiséget, mert mindenki másképp szereti. :-)
  2.) A limonádét egy nagy fazékba öntjük (vagy már eleve ott keverjük be), és a bodzavirágokat fejjel lefelé a lébe nyomkodjuk úgy, hogy a szárai kilógjanak. Egy napon át hűtőben tároljuk.
  3.) Ha lejárt a 24 óra, a virágokat és a citromkarikákat kihalásszuk a fazékból, és a levet (ásványvizes) palackokba szűrjük. Azonnal fogyasztjuk.

 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Hozzászólások

vandera1 7 évvel ezelőtt
Most szedtem le az első bodzavirágokat...ez az illat a konyhámban.... én mézzel készítem, és citromot, és citrompótlót is teszek bele, ám szigorúan üveg-vagy porcelán edényben készítem el, a citrom nem szereti a fém edényeket!
Barbuska77 8 évvel ezelőtt
Én is szoktam csinálni...Imádom..5 liter vízhez 15db bodza 3 citrom karikára kb 30 dkg cukor ezt 2-3 napig érlelem....ezt nem kell higítani..aki akarja cukrozhatja még...:-))
kata19570118 9 évvel ezelőtt
Tudtátok, hogy a szárított bodzavirág teának is jó? Megszárítod a lecsipegetett virágot, megszárítod, nem napon, árnyékos helyen, mert nem lesz íze-ereje. Papírzacskóba teszed, és kész. Nagyon jó megfázásos betegségekre.
fordonford 10 évvel ezelőtt
Én is ismerem ezt az ivólevet de nem igy.A hozzávalókkal nincs semmi baj az ok de próbáljátok meg hagyni két három napig amig erjedni kezd és AKKOR leszürni,palackozniés hüteni.Olyan mintha szénsavas üditőt innál.Próba szerencse nem fogjátok megbánni.
bheni10 10 évvel ezelőtt
nekem ez vált be ededig:5l vízhez 10 bodzavirág, 2 citrom karikára vágva,kb.300 db. citrompótló ízlés szerint és 1,5 kg cukor.2 napig állni hagyom leszűröm egy pici szalicilt teszek bele,hogy tovább eláljon.Vízzel hígítva hidegen nagyon finom.
magducika 10 évvel ezelőtt
Én citromlé helyett teaízesítő citrompótló tablettát használok, de nagyon finom hűsítő ital és 2-3 napig hűtőben tárolható.

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Bodza ivólé recept?


Magazin