Elkészítés: A szalonnát felkockázom. 2 vöröshagymát felkockázok, a többit felkarikázom. A paradicsomok alját keresztben bevágom, fél percre forró, lobogó, majd azonnal hideg vízbe dobom, (így könnyen lejön a héja), apró kockákra vágom. A paprikát felkarikázom.
A kockázott szalonnát kiolvasztom, rádobom a kockázott hagymát, a megpirult hagymára szórom a pirospaprikát, majd azonnal az összes paradicsomot és a felkarikázott hagymák és paprikák felét.
Hozzáadom a paradicsomkonzervet, ha kell, 1 deci vizet. Negyed órát fedő alatt főzöm, közben sóval, borssal és mézzel ízesítem.
Amikor minden puhára főtt, hozzáadom a maradék hagymát és paprikát, majd 2 perc után lehúzom a tűzről, és további 5-10 percig hagyom a saját gőzében, fedő alatt párolódni.
Tojásos nokedlivel vagy friss, foszlós, darabokra tördelt kenyérrel szeretjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre