Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós héjú cigánykenyér (bodag), ahogy Gáspár Bea készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 5-6 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 kg finomliszt

Elkészítés

Megjegyzés

"Édesanyám soha nem készített bodakot, csak nagymamám sütött cigány kenyeret. Ő mindig szódabikarbónával csinálta, és a tűzhely tetején sütötte meg, majd a két oldalát lekapargatta, mert kormos volt. Anyósom ezzel szemben minden héten készített bodakot, de ő élesztőt használt hozzá. Nekem ez a változat tetszik jobban, meg is tanultam, és a mai napig így sütöm jeles alkalmakkor."

A recept a Boook kiadó gondozásában megjelent Gáspár Bea - Bea konyhája című receptkönyvben található.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin