Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Bocuse d'Or 2018: elstartolt az európai döntő - ma főz a magyar csapat!

Ma reggel elstartolt a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, amelynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is. 
Hirdetes

A Kistücsök séfhelyettesének munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti. 

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre. 

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz. 


A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.


A vegetáriánus tál három kötelező alapanyagából kettőt már korábban ismertették a versenyzőkkel - ezek voltak a Blue Mountain Pasture Castelmagno DOP sajt és a tojás -, és tegnap a döntő előtti napon a harmadik, meglepetés-alapanyagról is leránották a leplet, ami nem más mint a SPAGETTI (No. 3)!

A holnapi versenynap végén lesz eredményhirdetés, addig drukkoljunk együtt a magyar csapatnak - itt élőben követhetitek a versenyt!

A BALATONI KISTÜCSÖK SÉFHELYETTESE NYERTE A BOCUSE D'OR 2018 MAGYAR DÖNTŐJÉT >>> 

EZEKBŐL AZ ALAPANYAGOKBÓL KELL FŐZNIE A MAGYAR CSAPTNAK BOCUSE D'OR EURÓPAI DÖNTŐJÉBEN >>>

(Forrás: MTI)

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes