Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bocifoltos szederszelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve
  • A krémhez:
  • 1 üveg szederbefőtt
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • A mázhoz és a foltokhoz:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál szederlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral habossá keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet, a keményítőt és a sütőport elkeverjük, majd a citromlével együtt hozzáadjuk a tésztához.

Lecsepegtetjük a szederbefőttet, a levét félretesszük. Az első tábla fehér csokit felolvasztjuk gőzfürdő felett, hozzáadunk 1 evőkanál tejszínt, simára keverjük, majd fokozatosan belekeverjük a maradék tejszínt is. A végén beletesszük a szedret, és pürésítjük.

Kivajazott tepsire terítjük a tészta 3/4 részét, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, és befedjük a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A mázhoz 15 dkg fehér csokit felolvasztunk, hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és a szederlevet (annyit, hogy ne legyen túl híg a máz). A mázzal befedjük a kihűlt tésztát, hagyjuk kicsit dermedni, és a maradék szintén megolvasztott fehér csokival foltokat rajzolunk a lila cukormázra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss