Keress receptre vagy hozzávalóra

Boci szelet V.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kakaós tésztához:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 75 ml étolaj (kb. 15 evőkanál)
  • 75 ml tej (kb. 15 evőkanál)
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • A túrós masszához (foltokhoz):
  • 50 dkg túró
  • 4 kanál krémállagú túró vagy tejföl
  • 4 kanál gríz
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A tTúrókrémhez valókat előre elkészítjük: jól összekeverjük.

    A kakaós tésztához a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a fél citrom levével habosra keverjük, beleöntjük a tejet meg az olajat, majd hozzászitáljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet, és jól kikeverjük. A habbá felvert tojásfehérjét keverjük hozzá utoljára.

    Vékonyan kivajazott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a kakaós masszát, és az előre elkészített túrókrémből pöttyöket rakunk bele kanállal.

    Előmelegített, 170-180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Légkeverésesben 40 perc is elég lehet. Ne nyitogassuk a sütőt! Ha megsült, hagyjuk a tepsiben legalább fél órát hűlni, és ezután vágjuk fel 6-7 cm-es kockákra, majd ezeket a kockákat átlósan vágjuk félbe, hogy háromszögeket kapjunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin