Keress receptre vagy hozzávalóra

Blue Curacao torta

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 üveg Blue Curacao
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 4-5 banán
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 pohár kefir
  • 3 kefires pohár liszt
  • 2 kefires pohár cukor
  • 3/4 kefires pohár olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
  • mentalevél

Elkészítés

    Elkészítés: Első lépéskén elkészítjük a tölteléket (azért javaslom ezt, előbb mert a pudingnak állnia kell egy kicsit, hogy minél sűrűbb legyen az állaga, amikor majd dolgozunk vele). Egy tálban keverjük össze a pudingport annyi curacaóval, hogy jó krémes legyen (én főzés nélküli porral szeretem csinálni, mert abból nem főzzük ki az alkoholt), a curacaót a szerint adagoljuk, hogy mennyire szeretnénk alkoholosra, fél üveget nyugodtan hozzáadhatunk a 2 csomag pudingporhoz. Ha nagyon zöldes színe lett és akad otthon kék ételfesték, akkor tegyünk bele! Jól eldolgozzuk, majd hagyjuk pihenni, sűrűsödni.

    A tésztája gyakorlatilag egy kefires sütemény. A tojást a cukorral, a kefirrel, a liszttel, az olajjal és a sütőporral összekeverjük. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ha kész a tortalap, kiemeljük a tortaformából, megvárjuk, míg kissé kihűl, félbevágjuk. Ha nagyon púpos lett a teteje, egyenlítsük ki, vágjunk le belőle annyit, hogy egyenes legyen.

    Meghámozzuk és felszeleteljük a banánokat. Az alsó tortalapra bőven kenünk a kék krémből, kirakjuk a felszeletelt banánokkal, majd megint kenünk egy kevés krémet a banánok tetejére. Ráhelyezzük a sütemény tetejét, bevonjuk a tortát a maradék krémmel, szépen eloszlatjuk a tetején és a szélén is a süteménynek. Majd megszórjuk kókuszreszelékkel, friss mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés

A pudinggal vigyázni kell, mert el lehet rontani azzal, ha túl híg lesz. Ilyenkor keverjünk még hozzá pudingport, tehát legyen otthon tartalékban még!

Azért választottam a kefires tésztát, mert ezzel jól lehet dolgozni, finomabb és egyszerűbb, mint a sima piskóta.

Marcell696
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin