Elkészítés: Első lépéskén elkészítjük a tölteléket (azért javaslom ezt, előbb mert a pudingnak állnia kell egy kicsit, hogy minél sűrűbb legyen az állaga, amikor majd dolgozunk vele). Egy tálban keverjük össze a pudingport annyi curacaóval, hogy jó krémes legyen (én főzés nélküli porral szeretem csinálni, mert abból nem főzzük ki az alkoholt), a curacaót a szerint adagoljuk, hogy mennyire szeretnénk alkoholosra, fél üveget nyugodtan hozzáadhatunk a 2 csomag pudingporhoz. Ha nagyon zöldes színe lett és akad otthon kék ételfesték, akkor tegyünk bele! Jól eldolgozzuk, majd hagyjuk pihenni, sűrűsödni.
A tésztája gyakorlatilag egy kefires sütemény. A tojást a cukorral, a kefirrel, a liszttel, az olajjal és a sütőporral összekeverjük. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kész a tortalap, kiemeljük a tortaformából, megvárjuk, míg kissé kihűl, félbevágjuk. Ha nagyon púpos lett a teteje, egyenlítsük ki, vágjunk le belőle annyit, hogy egyenes legyen.
Meghámozzuk és felszeleteljük a banánokat. Az alsó tortalapra bőven kenünk a kék krémből, kirakjuk a felszeletelt banánokkal, majd megint kenünk egy kevés krémet a banánok tetejére. Ráhelyezzük a sütemény tetejét, bevonjuk a tortát a maradék krémmel, szépen eloszlatjuk a tetején és a szélén is a süteménynek. Majd megszórjuk kókuszreszelékkel, friss mentalevéllel díszítjük.