Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Blaha Lujza torta

Hozzávalók

  • 8,5 dkg dió
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 34 dkg málnalekvár
  • 30 dkg rózsaszínű fondant
  • 10 dkg fehér fondant

Elkészítés

    1. A finomra darált diót a liszttel, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára gyúrjuk. A masszát 3 részre osztjuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
    2. A hideg nyers tésztából 3 db kerek lapot nyújtunk egy kerek tortaforma méretére. A lapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egymás után aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
    3. Az 1. lapot megkenjük málnalekvárral, majd rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és a már megkent lapra illesztjük. Ráhelyezzük a 3. lapot, áthúzzuk a maradék forró lekvárral, majd abevonjuk a rózsaszín fondant-nal. A fehér fondant-nal ízlés szerint dekoráljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lajos Károly
Kedves készitő a tortához való alapanyagok bol elkésziteni szerettem volna a tortát de sajnálatosan tapasztaltam a végeredményt ugyanis sem kellő állagu sem kellő magaságu ezért a foton ábrázolt tortát elkésziteni igy nem lehetséges a tota alapanyga inkáb a dios kekszhez hasonlit nem pedig egy tortához

Hasonló Receptek

Magazin