Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Blaha Lujza torta

default user icon
MME
1
90 perc
mester
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra darált diót a liszttel, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára gyúrjuk. A masszát 3 részre osztjuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  2. A hideg nyers tésztából 3 db kerek lapot nyújtunk egy kerek tortaforma méretére. A lapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egymás után aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Az 1. lapot megkenjük málnalekvárral, majd rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és a már megkent lapra illesztjük. Ráhelyezzük a 3. lapot, áthúzzuk a maradék forró lekvárral, majd abevonjuk a rózsaszín fondant-nal. A fehér fondant-nal ízlés szerint dekoráljuk.

Ezek is érdekelhetnek