Szecsuáni nyúlfej
Szóljatok a húsvéti nyúlnak, hogy Kína délnyugati részét törölje a térképéről, ugyanis itt népszerű, és utcán is kapható a csípős sült nyúlfej, mint közkedvelt csemege.
Nyers csirke
Igen, ez valóban egy ehető fogás és nem, tényleg nem halsz bele, bár azért nem ajánljuk, hogy otthon ez legyen a vasárnapi ebéd. Japánban azonban közkedvelt fogás az ugynevezett csirke sashimi, ami a sushi szárnyas megfelelője.
Nyers polip
A Koreában népszerű fogás igazából nem igényel sok előkészületet. A polip fejét levágják, majd csápjait szezámolajba áztatják, hogy könnyebben rágható legyen. Azért, aki úgy gondolja, megpróbálkozna egy ilyen fogással, óvatosan tegye, hiszen a tapadókorongok miatt könnyen az ember torkán akadhat egy-két falat.
Pálmafúró bogár lárva
Ezek a lárvák Vietnámban, a Mekong Delátában számítanak igazi specialitásnak. A pálmafák tövébe fúrják magukat, innen kerülnek a serpenyőbe. Általában vajon kisütve tálalják.
gömbhal
Noha a legmérgezőbb halak között tartják számon, Japánban borsos áron ugyan, de fogyaszthatják a vállalkozó szellemű ínyencek. Elkészítése képzett szaktudást igényel, hiszen rosszul elkészítve azonnali halált okoz.
földigiliszta kocsonya
Ha azt gondoltad volna, hogy a kiálló csirkeláb bizarr a kocsonyában, nem hallottál még a Kínában közkedvelt ételről az ugynevezett "Sandworm Jelly"-ről. A gilisztákat rendszerint zselében főzik meg, majd hagyják formában hűlni. Az kínaiak szerint a magas kollagéntartalma miatt hasznos a fogyasztó szervezte számára.
kacsaembrió
A Balut néven ismert tojás népszerű Vietnám és a Fülöp szigetek utcáin, csemegeként fogyasztják és igazi afrodiziákumnak tartják. A kacsákat kb. 20 napig hagyják fejlődni a tojásban, majd az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják.
férges sajt
Az olasz eredetű rohadt sajt csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak ajánlott. A sajtot addig érlelik, amíg a legyek be nem lepik, majd a sajtot a lárvák erjesztik meg.
százéves tojás
Kínában új értelmet nyer a záptojás fogalma! A nyers kacsatojást három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes állagú lesz és bezöldül, általában előételként fogyasztják.
sáska
Ez tuti nem az Egy bogár élete! A proteinben gazdag sáskát előszeretettel fogyasztják Izraelben az egyik legkapósabb ínyencségként!