Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ezt tényleg megeszik? Ezek a Föld legbizarrabb ételei

default user icon
MME
Néhány országban a kulináris élvezet és gasztronómia csúcsa az, ami bennünk undort vált ki. A következő ételek az adott országokban népszerű csemegének számítanak, ám nem biztos, hogy a mi gulyásleveshez szokott gyomrunk képes lenne befogadni bármelyiket is. Te vajon kipróbálnád valamelyiket?

Szecsuáni nyúlfej

Szóljatok a húsvéti nyúlnak, hogy Kína délnyugati részét törölje a térképéről, ugyanis itt népszerű, és utcán is kapható a csípős sült nyúlfej, mint közkedvelt csemege.

Nyers csirke

Igen, ez valóban egy ehető fogás és nem, tényleg nem halsz bele, bár azért nem ajánljuk, hogy otthon ez legyen a vasárnapi ebéd. Japánban azonban közkedvelt fogás az ugynevezett csirke sashimi, ami a sushi szárnyas megfelelője.

Nyers polip

A Koreában népszerű fogás igazából nem igényel sok előkészületet. A polip fejét levágják, majd csápjait szezámolajba áztatják, hogy könnyebben rágható legyen. Azért, aki úgy gondolja, megpróbálkozna egy ilyen fogással, óvatosan tegye, hiszen a tapadókorongok miatt könnyen az ember torkán akadhat egy-két falat.

Pálmafúró bogár lárva

Ezek a lárvák Vietnámban, a Mekong Delátában számítanak igazi specialitásnak. A pálmafák tövébe fúrják magukat, innen kerülnek a serpenyőbe. Általában vajon kisütve tálalják.

gömbhal

Noha a legmérgezőbb halak között tartják számon, Japánban borsos áron ugyan, de fogyaszthatják a vállalkozó szellemű ínyencek. Elkészítése képzett szaktudást igényel, hiszen rosszul elkészítve azonnali halált okoz. 

földigiliszta kocsonya

Ha azt gondoltad volna, hogy a kiálló csirkeláb bizarr a kocsonyában, nem hallottál még a Kínában közkedvelt ételről az ugynevezett "Sandworm Jelly"-ről. A gilisztákat rendszerint zselében főzik meg, majd hagyják formában hűlni. Az kínaiak szerint a magas kollagéntartalma miatt hasznos a fogyasztó szervezte számára.

kacsaembrió

A Balut néven ismert tojás népszerű Vietnám és a Fülöp szigetek utcáin, csemegeként fogyasztják és igazi afrodiziákumnak tartják. A kacsákat kb. 20 napig hagyják fejlődni a tojásban, majd az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják. 

férges sajt

Az olasz eredetű rohadt sajt csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak ajánlott. A sajtot addig érlelik, amíg a legyek be nem lepik, majd a sajtot a lárvák erjesztik meg.

százéves tojás

Kínában új értelmet nyer a záptojás fogalma! A nyers kacsatojást három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes állagú lesz és bezöldül, általában előételként fogyasztják.

sáska

Ez tuti nem az Egy bogár élete! A proteinben gazdag sáskát előszeretettel fogyasztják Izraelben az egyik legkapósabb ínyencségként!

EL SEM HINNÉD EZEKRŐL A SZTÁROKRÓL, HOGY A MCDONALD'SBAN DOLGOZTAK >>> 

TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>>   

Ezek is érdekelhetnek

Friss