A keverőtálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát, a tojást, a vanília kikapart belsejét és a citrom lereszelt héját. A mixerben a gitár fejet használjuk, és közepes fokozaton addig keverjük, amíg összeáll. Ezután lassú fokozaton hozzákeverjük a pisztáciát, törökmogyorót és a felszeletelt sárgabarackot.
Ezután lisztezett felületetn pár mozdulattal téglalap formájúra gyúrjuk a masszát (mivel nincs benne vaj, könnyebb lesz a dolgunk). Hogy szép fényes legyen a teteje, 1 db tojást kikeverünk 1 csipet sóval, és finoman lekenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokon kb. 25-30 percig sütjük légkeveréssel. Hagyjuk kihűlni, majd egy éles, recés késsel vékonyra szeleteljük. Ezután visszatesszük a sütőbe, és kb. 5-8 perc alatt kiszárítjuk (de ne barnuljon meg).
A biscotti a legegyszerűbb aprósütemény, elronthatatlan, és nagyon sokáig eláll. Minél vékonyabbra tudjuk szeletelni annál jobb, mert egyáltalán nem lesz fullasztó. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!