Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Biscotti Baracskay Angélától

default user icon

Hozzávalók

  • 14 dkg liszt
  • 0,2 dkg só (+ a kenéshez)
  • 6 dkg cukor
  • 0,3 dkg szódabikarbóna
  • 8 dkg tojás (+ a kenéshez)
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 2,5 dkg pisztácia
  • 5 dkg törökmogyoró
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

    1. A keverőtálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát, a tojást, a vanília kikapart belsejét és a citrom lereszelt héját. A mixerben a gitár fejet használjuk, és közepes fokozaton addig keverjük, amíg összeáll. Ezután lassú fokozaton hozzákeverjük a pisztáciát, törökmogyorót és a felszeletelt sárgabarackot.
    2. Ezután lisztezett felületetn pár mozdulattal téglalap formájúra gyúrjuk a masszát (mivel nincs benne vaj, könnyebb lesz a dolgunk). Hogy szép fényes legyen a teteje, 1 db tojást kikeverünk 1 csipet sóval, és finoman lekenjük. 
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokon kb. 25-30 percig sütjük légkeveréssel. Hagyjuk kihűlni, majd egy éles, recés késsel vékonyra szeleteljük. Ezután visszatesszük a sütőbe, és kb. 5-8 perc alatt kiszárítjuk (de ne barnuljon meg).

      Még több cookie, biscotti, mandulacsók, puszedli, estike >>> 

      Aprósütik >>> 

      Mogyorós finomságok >>> 

Megjegyzés

A biscotti a legegyszerűbb aprósütemény, elronthatatlan, és nagyon sokáig eláll. Minél vékonyabbra tudjuk szeletelni annál jobb, mert egyáltalán nem lesz fullasztó. 

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin