Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birslekvár almával

75 perc
mester
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Lereszeltem az almákat és a birseket, leöntöttem 1 pohár vízzel, és feltettem főni lassú tűzre. Teatojásba csillagánizst, szegfűszeget-borsot, fahéjdarabkákat tettem és besüllyesztettem a fortyogó masszába. Jó óra múlva rászórtam a cukrot, és nagyjából még 30 percet főztem.

Mindenkit, aki lekvárfőzésre vetemedik figyelmeztetek: ne felejtse el szaporán kevergetni, mert hamar lekap az alja, a fedőt meg tartsa rajta, mert haragos őkelme és egy-kettőre szembe köpi a szakácsot, ha nem tetszik neki valami.

Tiszta, száraz üvegekbe töltöttem, lezártam, 5 percre fejre állítottam, aztán irány a paplan, legalább 24 órára, dunsztolódni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss