Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birskompót

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gyümölcsöt ronggyal megdörzsöljük, négybe vágjuk, meghámozzuk, magházát kivájjuk. Megmossuk, a gyümölcshúst gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük a citromlével, és 30 percig állni hagyjuk. Az üvegeket kimossuk, lecsepegetjük.
Elkészítés: A bort felforraljuk a cukorral, a vaníliarúddal (kettéhasítva), a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Belekeverjük a birset, és 30 percig főzzük. A birset (a fűszerek nélkül) üvegekbe szedjük. A levet még egyszer felforraljuk, belekeverjük a pálinkát, és a gyümölcsre szűrjük. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyre tesszük.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss