Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsfalatkák

MME MME
2
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A birset ronggyal megdörzsöljük, meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felaprítjuk, megmossuk.

Elkészítés: A birset a birslével (esetleg vízzel) felforraljuk, puhára főzzük. A puha gyümölcsöt összeturmixoljuk, és szitán átszűrjük. A keletkezett levet kimérjük, és kilónként összekeverjük 1 kg cukorral. Lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű, ragadós masszát kapunk. Belekeverjük a pálinkát. Kiöblítünk vízzel egy tepsit, beleöntjük kb. 1 cm vastagon a masszát, elsimítjuk, és 6-8 napig állni-száradni hagyjuk. A hideg masszából éles késsel vagy kiszúróval figurákat vágunk ki, megforgatjuk cukorban, és kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss