Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmazselé

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A birset ronggyal megdörzsöljük, megmossuk, szárát kivágjuk. Héjastól, magostól kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, és a birshez hasonlóan feldaraboljuk.

A birset az almával és a fahéjjal lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük. Közben az üvegeket tisztára mossuk, lecsepegtetjük.

A gyümölcspépet átszűrjük (legjobb mullkendőn), kissé átpasszírozzuk, és a lecsepegő levet felfogjuk. Hagyjuk alaposan lecsepegni, és közben kihűlni.

Kimérünk 1 liter levet, és összekeverjük a cukorral (a lé mennyiségéhez igazítjuk a cukrot!). Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatva főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hideg helyen tároljuk.

Megjegyzés

A gyümölcshúsból készíthetünk birsalmasajtot. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss