Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmazselé

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5 db 2 dl-es üveghez:
  • 1 kg birsalma
  • 50 dkg alma
  • 2 rúd fahéj
  • 1 kg befőzőcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A birset ronggyal megdörzsöljük, megmossuk, szárát kivágjuk. Héjastól, magostól kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, és a birshez hasonlóan feldaraboljuk.

    A birset az almával és a fahéjjal lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük. Közben az üvegeket tisztára mossuk, lecsepegtetjük.

    A gyümölcspépet átszűrjük (legjobb mullkendőn), kissé átpasszírozzuk, és a lecsepegő levet felfogjuk. Hagyjuk alaposan lecsepegni, és közben kihűlni.

    Kimérünk 1 liter levet, és összekeverjük a cukorral (a lé mennyiségéhez igazítjuk a cukrot!). Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatva főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hideg helyen tároljuk.

Megjegyzés

A gyümölcshúsból készíthetünk birsalmasajtot.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin