Elkészítés: A dagadót éles késsel felszúrom és jól felnyítom, a birsalmát félbevágom, magházát eltávolítom, és helyére pikáns lekvárt, valamint a fahéjdarabot teszek, majd a dagadóba nyomom. A dagadó száját hústűvel összefogom. A húst kívülről megsozom, borsozom, és a gyömbérporral bekenem.
A hőálló edénybe olajat és vajat teszek, erre rakom a hámozott és félbevágott burgonyát, a negyedelt paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát, ráhelyezem a dagadót, amit a szalonnaszeletekkel borítok. Felöntöm a borral, fóliával jól letakarom.
Előmelegített sütőbe teszem, a továbbiakban alacsony hőfokon 1,5-2 órán keresztül sütöm. A húst szeletekre vágom és a vele sült krumplival tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre