Birsalmával töltött dagadó

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg kevésbé zsíros dagadó
  • 1 kg burgonya
  • 15-20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb birsalma
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 egész fahéj
  • bors
  • gyömbérpor
  • olaj
  • vaj
  • pikáns lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A dagadót éles késsel felszúrom és jól felnyítom, a birsalmát félbevágom, magházát eltávolítom, és helyére pikáns lekvárt, valamint a fahéjdarabot teszek, majd a dagadóba nyomom. A dagadó száját hústűvel összefogom. A húst kívülről megsozom, borsozom, és a gyömbérporral bekenem.

    A hőálló edénybe olajat és vajat teszek, erre rakom a hámozott és félbevágott burgonyát, a negyedelt paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát, ráhelyezem a dagadót, amit a szalonnaszeletekkel borítok. Felöntöm a borral, fóliával jól letakarom.

    Előmelegített sütőbe teszem, a továbbiakban alacsony hőfokon 1,5-2 órán keresztül sütöm. A húst szeletekre vágom és a vele sült krumplival tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin