Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmaszósz

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A birsalmát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi cukros és enyhén sózott vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük.

Elkeverjük a tojássárgáját a vajjal és a tejföllel, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.

A birsalmát kiszedjük a főzőléből, és a tojásos-lisztes keverékkel együtt, kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a forrásban lévő /birsalmás/ főzőléhez, és mártás sűrűségűre besűrítjük.

Ízesíthetjük szegfűszeggel vagy vaníliás cukorral.

Megjegyzés

Roston sült húsok különleges ízű mártása. Hidegen és melegen is nagyon finom. Én roston sült szűzpecsenyével tálaltam. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek