Birsalmasajt

default user icon
12 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg birsalma
  • 70-80 dkg (gyümölcs)cukor
  • 3-4 marék dió
  • 1-2 citrom leve

Elkészítés

    Elkészítés: A birsalmát megmosom, héjastól felkockázom. Felteszem főni, de csak éppen annyi lében, amennyi ellepi.

    Közben a cukrot sziruppá főzöm egy kevés vízzel.

    Ha a birsalma megpuhult, hozzácsavarom a citromok levét, majd botmixerrel összeturmixolom. Beleöntöm a szirupot, és kb. 2-3 percig még forralom (hamar odaég, kevergetni kell!)

    Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöm.

    Másnap kifordítom a formából, és száraz, hűvös helyen tárolom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tímea 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is megcsináltam,nagyon fini lett és sikerült is ahogyan kell. Bár most csináltam először,észrevettem hogy a recept egy picit hiányos,ugyan is a dióról nem ír az elkészítésnél semmit.De köszönjük a receptet. :)
Schmuck Éva 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én követtem a receptben leírtakat,és elsőre sikerült. Nagyon fincsi! :)
BUza Tóth Krisztina 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Sajnos nem olvastam el az összes hozzászólást. Remélem más körültekintőbben jár el. Én is sikeresen lekvárt főztem :(( Tehát turmixolás előtt le kell szűrni a birsalmát, és csak a pépet kell rotyogtatni. Néhány éve így csináltam, de sajnos megfakult az emlék, most maradt a bosszantkodás és a mosatlan.
nelli 7 évvel ezelőtt
én a hibátlan birset egészben előfőzöm addigamig a héja nem repedezikakkor leszűröm hagyom egy kicsit hülnimajd aztán könnyedén el birom választani a húsát a magháztól
Patakiné Rakonczai Piroska 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Az arányok jók, én is így csinálom évek óta és nagyon finom. Viszont és úgy csinálom, hogyha megfőtt, leszűröm és botmixerrel összeturmixolom. Visszateszem főni és ekkor teszem rá a kristálycukrot. Azzal állandó keverés mellett kb. 15 percet főzöm, amíg keverésnél a lábas alja látszik.
weberjuli 8 évvel ezelőtt
Így csináltam, és lekvár lett. Másnap újra edénybe tettem, és mikróban kigőzöltem belőle a vizet. Most príma. Legközelebb víz nélkül próbálom párolni, és turmixolás után teszem bele a cukrot.
8 évvel ezelőtt
Én eddig két alkalommal csináltam, először rendes kristálycukorral, az tökéletes lett. Másodjára kedvezni akartam a nagypapámnak, ő tudniillik cukros, és fruktózzal készítettem, akkor viszont lekvár lett, és 2-3 hét alatt be is penészedett. Tehát szerintem a kocsonyásodást nem csak a pektin, de a cukor is igencsak elősegíti.
Anita 8 évvel ezelőtt
Szia, igen.
Elvira 8 évvel ezelőtt
mikor jön bele a dió? ha már a formába töltöttem csak beleszórjam?
Magyar Krisztina 8 évvel ezelőtt
Ha beleszólhatok....nem a magtól lesz kocsonyás,hanem inkább a birsalma héjában nagy mértékben előforduló pektintől,ami más citrusfélék héjában is megtalálható.Úgy tudom,a magja mérgező....(de ezt lehet rosszul!) Egyébként isten kaja! nagyon szeretem

Hasonló Receptek

Magazin