Birsalmasajt - Mirza mama módra

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg birsalma/körte
  • 1,2-1,5 kg cukor
  • 2 citrom
  • 8-10 szem hámozott mandula

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A birsalmát megmossuk, héjával, magházával együtt felaprózzuk, majd annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük.
    2.) Súlyával azonos mennyiségű cukorral folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hideg vízbe állítva lehűtjük.
    3.) Egy szép formát hideg vízzel kiöblítünk, az aljába mandula vagy diószemeket teszünk, és belesimítjuk a masszát. 1-2 napig fedetlenül pihentetjük, majd egy lapos tálra kiborítjuk. 5-7 napig tovább szikkasztjuk, majd jól szellőző (lyukas) papírdobozban, hűvös helyen (de nem hűtőszekrényben!) tároljuk. Ha szépen kiszáradt, magában, desszertként fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ilduska49 7 évvel ezelőtt
Jó, és érthető a recept: de mi legyen a citrommal?! Már más is kérdezte, de elmaradt a válasz!!
Kissné Nagy Katalin 7 évvel ezelőtt
A birsalmát forrástól számított 17 percig kell főzni, mert utána a zselésedése romlik. Interneten olvastam és ez nálam bevált.
Matolcsiné Takács Ágnes 8 évvel ezelőtt
Mennyi ideig kell főzni? Mert az enyémből lekvár lett! Bár a családnak így is ízlik.
Solymosi Marian 8 évvel ezelőtt
A citrommal mit kell csinálni?

Hasonló Receptek

Magazin