Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt Magdi módra

120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az érett és hibátlan birsalmát lereszeljük, puhára főzzük annyi citromos vízben, amennyi éppen ellepi, majd pépesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A sajt akkor készült el, ha 1 kávéskanálnyit tányérra téve néhány perc alatt megdermed.

Hideg vízzel kiöblített vagy citromlével átkent formába vagy tányérra tesszük, tehetünk bele néhány gerezd diót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, 1-2 evőkanál rumot stb. Szellős, szobahőmérsékletű helyen szikkadni hagyjuk.

Amikor kellően megkeményedet, kiborítjuk, megfordítva rácsra helyezzük, és tovább szárítjuk. Lefagyaszható, így bármikor lesz nassolni valónk, illetve süteményekhez adható.

Megjegyzés

A képen látható kisebb darabok az elmúlt évben, a többi napjainkban készült.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss