Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmasajt

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg birsalma
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

    1. A birsalmát megmossuk, a héjával és a magházával együtt feldaraboljuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, kb. 30-35 perc alatt vajpuhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd áttörjük.
    2. A gyümölcspüréhez keverjük a citrom kifacsart levét és a cukrot, majd folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ezután jeges vízfürdőbe állítjuk, és többször megkeverve langyosra hűtjük.
    3. Hideg vízzel kiöblítünk egy tetszés szerinti formát (püspökkenyér vagy téglalap alakú műanyag doboz), belesimítjuk a masszát, és 1-2 napig fedetlenül pihentetjük, szárítjuk.
    4. Ezután kiborítjuk a formából, és további 4-7 napig hálóval vagy vékonyabb textillel lefedve száradni hagyjuk. Hűvös, száraz helyen tároljuk fogyasztásig. 

    AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE: ISTENI BIRSALMASAJT, RÉTES ÉS LEKVÁR >>> 

    13 BIRSALMÁS DESSZERT, AMIT SENKI NEM TUD VISSZAUTASÍTANI! >>> 

    5 TIPP BIRSALMÁHOZ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

Kb. egy 60 dkg-os darab lesz belőle. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin