Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt dióval

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, kettévágjuk, héjával, csumájával együtt kizsírozott lábasban annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi.
  2. Ha puhára főtt, krumplinyomón áttörjük, és amennyi a tiszta súly, kilónként 80 dkg cukrot adunk hozzá. A cukorral együtt főzzük egy órát, ekkor adjuk hozzá a feldarabolt dióbelet, majd együtt még főzzük fél órát. Ha fakanállal elhúzzuk, látjuk a lábos alját.
  3. Kizsírozott formákba rakjuk, ha kihűlt, dióval megszórt deszkára borítjuk, és 2–3 naponta megfordítjuk, hogy hamarabb száradjon. Hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss