Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmasajt / birskörtesajt

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 kg birsalma vagy birskörte
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 2-3 rudacska fahéj
  • 1 citrom
  • 80 dkg cukor minden kg birsvelőhöz

Elkészítés

    Elkészítés: A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.

    Apuha gyümölcsöt leszűrjük, és szitán áttörjük. A gyümölcsvelőt megmérjük, és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk. Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.

    Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.

    Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát vagy más formákat, és beletöltjük a masszát. 2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.

    Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Tavaly készítettem először életemben. Az igazság az, hogy sosem szerettem… - hittem én, merthogy sosem kóstoltam. Párom nyomására azonban tavaly nekiálltam, és készítettem egy adagot.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julcsifri
Amióta a Príma weboldalán olvastam a birs jótékony hatásairól, el akartam ezt készíteni! Köszönöm a receptet! :)

Hasonló Receptek

Magazin