Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás töltött sült alma

Hozzávalók

  • 2,5 dkg darált mókusmogyoró
  • 1 ek búzakorpa
  • 1 ek tej
  • 2 tk birsalmazselé
  • őrölt fahéj
  • 1 db savanykás alma

Elkészítés

    1. Egy tálkában összekeverjük a mogyorót a korpával és a tejjel, majd a birsalmazselével édesítjük és ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.
    2. Az alma magházát kiszúrjuk. A keletkezett nyílást kiskéssel kitágítjuk, majd megtöltjük a mogyorós masszával.
    3. Az almát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük 12-15 percig.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
Birsalmazselé helyett 1 tk melasszal (cukorrépasziruppal) is édesítheted a tölteléket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin