Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás párolt káposzta

5/5

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db birsalma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3-4 ek méz
  • 1-2 tk köménymag
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél
  • 1-1,5 dl fehérbor

Elkészítés

    1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, majd alaposan összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A vöröshagymát felaprítjuk. A birsalmát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
    2. Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és párolni kezdjük. Pár perc után hozzácsorgatjuk a mézet, és aranybarnára karamellizáljuk.
    3. Ezután kinyomkodjuk a káposztát, majd hozzáadjuk a karamellizált mézes hagymához. Alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint megszórjuk a köménymaggal, a cukorral, és beletesszük a babérlevelet is.
    4. Felöntjük a borral, jól összekeverjük, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk. (Közben többször megkeverjük, ha szükséges, még ízesítjük.) 

    SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL>>> 

    DINSZTELT LILA KÁPOSZTA>>> 

    GYÖMBÉRES KÁPOSZTASALÁTA>>> 

Megjegyzés

Az elkészült káposztát sültek mellé kínáljuk. Ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin