Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás-narancsos csirkecomb

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál ét olaj
  • 1/2 teáskanál csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 3 birsalma
  • 2 narancs
  • 1 citrom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 3 ág kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megtisztítjuk, leöblítjük, majd szárazra töröljük. Az olaj at összekeverjük a paprikával, a mézzel, a paradicsompürével, sóval, borssal. A húsokat bekenjük a keverékkel, majd egy kiolaj ozott tepsibe tesszük.

    A birsalmát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát gerezdekre vágjuk. Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat a citrommal együtt megsikáljuk, és 4 felé vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, elnegyedeljük.

    A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A birsalmát, a narancsot, a citromot, a hagymát a hús mellé tesszük, meglocsoljuk a narancslével, és ráterítjük a rozmaringot és a kakukkfüvet. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

    Köretnek krumplipürét kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin