Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás-mandulás sütemény

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot, és összedolgozzuk, egyben lazítjuk a száraz anyagot. A zsiradék, a birsalma kockák és a tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amennyiben szükséges, tejet vagy tejfölt is adunk hozzá a kellő állag eléréséhez.

A cípót felezzük, egyik feléhez kakaóport vagy karobport adva ismét átgyúrjuk. Mindkét cipót kb. 20x30 cm-es méretre kisodorjuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a világos színű tésztát belerakjuk, megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a kakaós tésztát. A tészta tetejét megszórjuk a mandulával, amit kissé belenyomunk a tésztába. Előmelegített / 180-190°C / sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amikor a tészta kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, és felszeletelve tálaljuk, de kiránduláskor is finom süteményt fogyaszthatunk.

Megjegyzés

A tésztát kakaóport helyettesítő karobporral készítettem, a mandulaszirmokat, pálcikákat pedig ételfestékkel színeztem. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek