Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalmás céklakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 3-4 db cékla
  • 1 csipet só
  • 1 db birsalma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 db rúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 szem csillagánizs
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 ek méz

Elkészítés

    1. A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük főzni. Amikor a cékla kezd puhulni hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott birsalmát. Amikor a cékla és a birsalma is puha, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
    2. A bort felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a csillagánizzsal és 10-15 percig főzzük, majd átszűrjük és hozzáadjuk az összeturmixolt leveshez. Elkeverjük benne a kókusztejet, a narancs reszelt héját, a mézet.

    9 KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

    5 ÉRDEKESSÉG A CÉKLÁRÓL, AMIT TUDNOD KELL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin