Elkészítés: A csirkecombból először levest készítek. A birsalmákat meghámozom, és kisebb kockákra vágom, a büszkéket is megtisztítom. Egy tepsiben elterítem őket, rányomom egy egész citrom levét, rádobálok néhány szőlőszemet, a közepébe pedig egy egész fahéjat teszek. Mézzel ízlés szerint meglocsolom. A főtt csirkecombokat besózom, és bőrükkel lefelé rárakom a gyümölcságyra. Adok hozzá kb. fél pohár vizet, alufóliával letakarom, és berakom a sütőbe.
Amikor a birsalma már megpuhult, leveszem az alufóliát, a csirkéket megfordítom, és mindegyik comb bőrére nyomok egy-egy pötty mézet, és így sütöm aranybarnára.
Amikor megsült, kiveszem a sütőből, a combokat leszedem a gyümölcsökről (ekkora már a birsalma és a büszke is püré közeli állagot vesz fel). A szőlőszemeket és a fahéjat kiszedem, a pürét pedig, ha szükséges, még cukrozom, ill. őrölt fahéjat adok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre