Keress receptre vagy hozzávalóra

Birsalmaleves matcha teával

Hozzávalók

  • 2 db birsalma
  • 3 ek cukor
  • 1 liter víz
  • 1 db egész fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db citrom leve és héja
  • 6 db szegfűszeg
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db lime reszelt héja
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 csipet himalája só
  • 1/2 tk matchatea por

Elkészítés

    1. A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. Egy lábasba vizet öntünk, feloldjuk benne a cukrot, a sót, és beletesszük a birset, majd lassú tűzön forralni kezdjük. Amikor pezsegni kezd, hozzáöntjük a citromlevet, és a lime reszelt héját, majd a fűszereket,  és féluhára főzzük.
    2. A tejszínt egy tálkában csomómentesre keverjük a pudingporral és a matchatea porral. A forró levesből beleteszünk egy merőkanálnyit, azzal csomómentesre keverjük, majd folymatos kavarás mellett hozzáöntjük a leveshez. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is.

     

Megjegyzés

Thanks for logging in, Zsuzsa Némethné!

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin