Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birsalma chutney

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg sárga paprika, előkészítve mérve (kb. 3 db)
  • 10 dkg vöröshagyma, előkészítve mérve
  • 40 dkg birsalma (magházától megtisztítva mérve)
  • 10 dkg alma (meghámozva, magházától megtisztítva)
  • 1 db chilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 75 ml fehér balzsamecet
  • 25 dkg kristály cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • kevés őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket. A paprikákat megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát. Lemérünk 25 dkg-ot, majd apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kimérjük a 10 dkg-ot, és felaprítjuk szintén. A birsalmákról szárazon lesikáljuk a bolyhokat, megmossuk, magházától megtisztítjuk, kimérünk 40 dkg-ot, és felkockázzuk (tegyük citromsavas vízbe az almákat, így nem barnulnak meg). A sima almát is megmossuk, meghámozzuk, és kiszedjük a magházakat, kimérünk 10 dkg-ot, és felkockázzuk. A chilipaprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumát, és szintén aprítjuk.

    Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az almákat, a chilipaprikát, a kakukkfüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk, zubogva forrni hagyjuk, amíg meg nem puhulnak az almák, közben folyamatosan keverjük.

    A chutney-t sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük. Majd jól lezárjuk csavaros tetővel, és kb. 5 percre fejreállítjuk. Nem kell dunsztolni, kihűlés után tehetjük a kamrapolcra, hacsak nem bontunk meg rögtön egy adagot.

    A fenti adagból kb. két darab 3 dl-es üveggel lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin