Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Birkapörkölt főtt krumplival

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 db csemege fehér paprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5 kg birkahús belsőségekkel (szív,vese,máj)
  • víz
  • bors
  • Körethez:
  • 2 kg burgonya
  • 2 db babérlevél
  • víz

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit „sütjük” hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
    2. Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel és takarék lángon hagyjuk, hogy a hús levet adjon, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
    3. Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk. Tálaláskor savanyúsággal kínáljuk.

    11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

    OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>>

     

Megjegyzés

Nem mindneki szereti a belsőségekkel főtt pörköltet de szerintem ettől az igazi.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin