Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Biberle (töltött mézes háromszögek)

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 64 darabhoz:
  • 12-13 dkg méz
  • 7-8 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 17-20 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg marcipánmassza
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál tejszín
  • 3 dkg kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A mézet a cukorral és az olajjal elkeverjük. Addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Az elkészült masszát hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerkeverékkel, és összegyúrjuk a mézzel. Ha nagyon ragad, adhatunk hozzá még lisztet. Letakarva hűvös helyen 1 órát pihentetjük. A marcipánt négy részre osztjuk, és négy darab 1,5x35 cm-es rudat formázunk belőle.. A tésztát is négy részre osztjuk, lisztezett deszkán7x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapok szélét tojásfehérjével megkenjük, közepükre fektetjük a marcipánt, feltekerjük, tetejüket összenyomjuk. Háromszögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük tejszínnel elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. A kristálycukrot 2 evőkanál vízzel elkeverjük, felforraljuk, a kihűlt süteményeket megkenjük és száradni hagyjuk.

Megjegyzés

Mindenhol kerestem biberle (mézes adventi sütemény) receptet, végül egy barátnőmtől sikerült megszereznem. Mivel mindent legelőször a Mindmegettén nézek meg, ezért azt gondoltam, megosztom veletek ezt a kitűnő receptet. !!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

csoda.nagyi
Nekem is tetszik és úgy gondolom 2 lehetőség van: A tekercseket nem párhuzamosan kell szeletelni, hanem háromszög formában. A másik lehetőség, hogy amikor a tekercs elkészült a kör átmérőt háromszög formára alakítjuk kézzel és így párhuzamosan szeleteljük.
Boony
Nagyon tetszik a recept,de mielott elkeszitem lenne 1-2 kerdesem.Feltekerjuk es haromszogekre vagjuk,ugy kell feltekerni mint egy kokuszos tekercset?es hogy vagjuk haromszogekre?ne haragudj,de nem igazan egyertelmu szamomra.

Hasonló Receptek

Magazin