Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bezár a legendás budapesti étterem, 13 embert elbocsátottak

default user icon
MME
Nem lehet tovább halogatni a felújítási munkákat, ezért átmenetileg bezár Budapest egyik kultikus étterme, a Mátyás pince. Az Erzsébet híd lábánál található étterem a munkálatok alatt nem tud üzemelni, emiatt több munkatársat is elbocsátottak.

A Mátyás pincébe átmenetileg nem lehet betérni egy jó ebédre, vagy vacsorára. A legendás étterem átépítési munkálatok miatt átmenetileg nem üzemel a budapesti Mátyás Pince Étterem - írja az index. 

Bibók Győző, a Mátyás Pince Új Ízei Kft. ügyvezető igazgatója a lap kérdésére elmondta, hogy az étterem korszerűsítése, karbantartása időszerűvé vált. Az ingatlan tulajdonosai az elmúlt időszakban nem áldoztak erre. A felújítási munkákat már nem lehet halogatni, ugyanakkor az üzemelés mellett ezek nem kivitelezhetők. A cég 13 dolgozót elbocsátott, de az ügyvezető igazgató bízik benne, hogy a megújult Mátyás Pincében újra együtt dolgozhatnak majd a most elküldött dolgozókkal.

A Mátyás Pincét Borostyánkői Baldauf Mátyás és felesége, Antunovics Terézia alapította 1904-ben. Az egykori Eskü téren, ma az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álló, eredetileg bor- és sörházként funkcionáló vendéglátóhelyet többször is átépítették, bővítették. A Mátyás Pince máig meghatározó arculatát azonban csak a harmincas években, a leglátványosabb átalakítása során nyerte el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az étterem mikor nyithat ki újra. A Mátyás Pince tulajdonosa és üzemeltetője mindent elkövet, hogy a lehető legrövidebb idő alatt befejeződjön a felújítás, és mihamarabb újra fogadhassák a vendégeket.

Borítókép: Facebook/Mátyás pince

OKTÓBERBEN BEZÁRJA HOLD UTCAI ÉTTERMÉT SZÉLL TAMÁS >>> 

100 ÉV UTÁN BEZÁR BUDAPEST EGYIK LEGRÉGEBBI CUKRÁSZDÁJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss