Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bevert tojás gombás pirítóson

MME MME
2
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dkg liszt
  • 2 evőkanál ecet
  • 8 tojás
  • 8 szelet bagett
  • A tálaláshoz:
  • salátalevelek

Elkészítés

Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a gombát. Amikor megpirult, a szerecsendióval, őrölt borssal, sóval fűszerezzük, belekeverjük a petrezselymet, a lisztet. Pár percig még pároljuk, majd összeturmixoljuk, és félretesszük. Felforralunk kb. 4 liter vizet, amikor forr, hozzáadjuk az ecetet. A gyöngyözve forró vízbe beleütjük óvatosan a tojásokat, és kíméletesen 3-4 percig főzzük. Amíg a tojás fő, a salátaleveleket tányérokra rendezzük. Megpirítjuk a bagettszeleteket, megkenjük a gombakrémmel. Szűrőkanállal kivesszük a vízből a forró tojásokat, egy pillanatra langyos vízbe mártjuk, hogy ne legyen ecetes ízük, és a pirítósra ültetetve azonnal tálaljuk. Színes zöldféléket is tehetünk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 435 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss