Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 pénztárcakímélő tipp a bevásárlásokhoz, amivel rengeteget spórolhatsz!

Sok dolog van, amin spórolhatunk, de a konyha talán az a terület, ahol a legnehezebb ezt megtenni, mert enni, ugyebár, kell, és, ha lehet, olyasmit, ami jól esik. Ám, ha a mindennapos bevásárlásainkat górcső alá vesszünk, legtöbbünknél fülöncsíphető jó pár extra kiadás, ami a nassolni valóknál sőt, a kicsi tasakba csomagolt mustárnál, vagy az egyenként becsomagolt fogpiszkálónál is feleslegesebb.
  1. Mielőtt bevásárolni indulsz, nézz körül otthon. Legyen rend: tudd, hogy mi van a hűtőben, mi van a spájzban.
  2. Készíts heti menüt és listát. Sok pénzt megspórolhatsz, ha hetente csak egyszer vásárolsz, és a hét többi napján csak a zöldséget és a pékárut vásárolod meg.


  3. Ne vegyél előre csomagolt, mélyhűtött készételeket, puffasztott, cukrozott reggeliző pelyheket, kisdobozos gyümölcsjoghurtokat! Állítsd össze magad a müzlidet, külön-külön kapható alapanyagokból, és részesítsd előnyben a literes, fél literes joghurtokat. Ez utóbbinál csak arra figyelj, hogy mindig tiszta kanállal nyúlj a bödönbe, mert a szennyeződésektől könnybben megromlik! Az alapanyag általában olcsóbb, így a végeredmény is az lesz, ha magad készíted!
  4.  A kis csomag nem feltétlenül olcsóbb - nézd meg a kilónkénti, literenkénti árakat, az alapján kalkulálj!
  5.  A kuponok, akciók akár jók is lehetnek, de figyelj oda! Ha olyan dolgokat veszel meg nagy tételben, olcsóbban, amit máshol akció nélkül is rendszeresen megkapsz,az nem spórolás - különösen, ha megromlik.
  6.  Részesítsd előnyben az olcsó és jó minőségű, hazai idényzöldségeket és - gyümölcsöket! Ha teheted, vásárolj helyi terméket, helyi termelőtől: finomabb és sokszor olcsóbb, nem is beszélve ennek a környezetkímélő aspektusáról!


  7. A drágább termék gyakran nem tud többet, mint az olcsóbb, a jóval kevesebbe kerülő sajátmárkás áru mögött pedig sokszor egy-egy nagy gyártó prémium terméke rejtőzik! Ajánlott elolvasni a "gyártja" címszó alatt szereplő cégnevet is.
  8.  Vásárolj saját, textil bevásárlótáskával, ne fizess a műanyag zacskókért! Így a pénztárcádért és a környezetért is sokat tehetsz!
  9. Éhesen ne vásároljunk!

Játssz a Mindmegettével! Válogass olvasóink legjobb nyári receptjeiből, szavazz a kedvenceidre, és nyerj 50 000 Ft-ot!

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek is érdekelhetnek

Friss