Elkészítés: A tarját sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük.
A 15 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból. A megmaradt zsírra teszünk pirospaprikát, és 2 dl tejföllel simára keverjük, félretesszük.
A galuskához a 30 dkg lisztből 2 tojással, kevés sóval és a szalonna felével galuskatésztát készítünk. Fél óráig állni hagyjuk.
Kanállal szaggatva lobogó, sós vízben kifőzzük a galuskát, és beleszedjük a tejfölös szószba. Jól átforrósítjuk, és
tányérra rakjuk a tarja mellé.
Az egészet megszórjuk 1 nagy fej karikára vágott, lisztben megforgatott, ropogósra sütött hagymával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre