Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betyárszelet

MME MME
1
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéstarja
  • bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • A galuskához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • a szalonna fele
  • Valamint:
  • 1 nagy fej hagyma
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tarját sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük.

A 15 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból. A megmaradt zsírra teszünk pirospaprikát, és 2 dl tejföllel simára keverjük, félretesszük.

A galuskához a 30 dkg lisztből 2 tojással, kevés sóval és a szalonna felével galuskatésztát készítünk. Fél óráig állni hagyjuk.

Kanállal szaggatva lobogó, sós vízben kifőzzük a galuskát, és beleszedjük a tejfölös szószba. Jól átforrósítjuk, és
tányérra rakjuk a tarja mellé.

Az egészet megszórjuk 1 nagy fej karikára vágott, lisztben megforgatott, ropogósra sütött hagymával.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek