Elkészítés: A szalonnát apróra kockázom, és megpirítom tepertőnek. Ha megsült, kiszedem a zsírból.
A zsírban világosra pirítom a lebbencset, hozzáteszem a felkockázott krumplit, a felkarikázott zöldséget és répát. Néhány percig párolom, majd beleteszem az
apróra vágott hagymát, fokhagymát. Nyáron teszek bele karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot is.
Az egészet fedő alatt párolom 15-20 percig, majd pirospaprikázom, sózom, borsozom, és annyi vizet öntök rá, amennyi jól ellepi.
Amikor teljesen elfőtte a vizet, felverek annyi tojást, ahány személyre főztem a betyárost, és ráöntöm. Jól átsütöm, és forrón tálalom. A tetejére szórom a
szalonnát, díszítem zöldpaprikával,
paradicsommal.
Aki szereti, tehet rá tejfölt is. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre