Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betyáros tészta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apróra kockázom, és megpirítom tepertőnek. Ha megsült, kiszedem a zsírból.

A zsírban világosra pirítom a lebbencset, hozzáteszem a felkockázott krumplit, a felkarikázott zöldséget és répát. Néhány percig párolom, majd beleteszem az
apróra vágott hagymát, fokhagymát. Nyáron teszek bele karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot is.

Az egészet fedő alatt párolom 15-20 percig, majd pirospaprikázom, sózom, borsozom, és annyi vizet öntök rá, amennyi jól ellepi.

Amikor teljesen elfőtte a vizet, felverek annyi tojást, ahány személyre főztem a betyárost, és ráöntöm. Jól átsütöm, és forrón tálalom. A tetejére szórom a
szalonnát, díszítem zöldpaprikával,
paradicsommal.

Aki szereti, tehet rá tejfölt is. Bármilyen salátát kínálhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss